Україна у Бєльцях. День другий

Чотири українські гравці вийшли до плей-офф юнацького чемпіонату світу з вільної піраміди, який триває у молдавських Бєльцях.

Зранку у центрі нашої уваги були дві зустрічі, в яких українці зустрічалися із закордонними суперниками. Обидва матчі – і за участю Анатолія Сокальського, і за участю Владислава Оленіча завершилися у контрових партіях. Але якщо Сокальський вирвав перемогу у казаха Жанібека Казибекова, то Єленич, на жаль, поступився киргизу Арсену Каленбаєву.

Паралельно грали три українські дербі. Усі вони завершилися з рахунком 5:3. Андрій Родіонов виграв у Владислава Денисова, Микита Гоменюк – у Іллі Стерпула, Сергій Гольєв – у Андрія Тихого.

Наступного заходу грали матчі в нижній сітці, у тому числі три – за участю наших гравців. І наші юні дебютанти порадували. 13-річні Тимур Івасюк та Максим Бондар розібралися з молдаванами Санду Унгуряну та Штефаном Племедяле. Крім того, в черговому, вже четвертому за день, українському дербі Ілля Непейпіво обіграв 5:2 Олександра Лапшина. Із 13 наших юнаків, які розпочинали чемпіонат, до третього дня дісталися 11. Основні конкуренти – росіяни зберегли 6 гравців.

Завтра об 11:00 на нас чекають одразу три українські дербі. У матчах за вихід до 1/8 фіналу зустрічаються Непейпіво – Тихий, Бондар – Стерпул та Єленич – Івасюк. Крім того, Владислав Денисов грає із росіянином Шагеном Туманяном.

Переможець матчу Непейпіво/Тихий виходить на Андрія Родіонова, найсильніший у поєдинку Єленич/Івасюк – на Микиту Гоменюка. Тож як мінімум два українці вже забезпечили собі місце у чвертьфіналі. Але, звичайно, ми розраховуємо на набагато більше.

Дівчата радували нас сьогодні набагато менше. У матчах за вихід до чвертьфіналу програли Олександра Дураніна (1:4 чемпіонці світу 2016 року росіянці Любові Довгою) та Анастасія Кликова (у контрі Діані Холодович з Білорусі). Особливо прикро поразка Кликової, адже перемога у цьому матчі означала не просто вихід Насті до чвертьфіналу, а й гарантувала нам медаль. Олександра Дураніна завтра у матчі за вихід у плей-офф у нижній сітці грає з Крістіною Шевченком (яка до цього з рахунком 4:3 перемогла Яну Василову), а переможниця у чвертьфіналі зіграє з Діаною Холодович (а не з Анастасією Кликовою, як було б у разі її перемоги).

Також завтра об 11:00 вболіваємо за Анастасію Кликову, яка грає з тезкою Філіпповою з Білорусі та Марію Скочук, чиєю суперницею буде росіянка Аліна Зябірова. Скочук сьогодні з рахунком 4:2 перемогла Олександру Одарюку. А ось ще однією втратою, на жаль, стала Юлія Малахова, яка програла 0:4 росіянці Масаловій.

У результаті 11+4 – 15 українців та українок продовжують боротьбу за медалі. Всім удачі!